27 Kasım 2011 Pazar

27 Kasım 2011

Bir söz

“Hepimiz bazen birileriyle o kadar yakınlaşırız ki , dostluğumuzu ya da kardeşliğimizi hiçbir şey engellemiyormuş gibi görünür, bizi ayıran küçücük bir köprü vardır, hepsi o kadar. Ama tam sen bu köprüye adım atacakken sana, şu soruyu sorsam: “bu köprüyü geçip bana gelir misin?” işte o anda artık bunu istemeyiverirsin; sorumu tekrarlasam öylece suskun kalırsın. O andan itibaren aramıza dağlar, azgın nehirler girer; bizi ayıran ve birbirimize yabancılaştıran duvarlar bitiverir önümüzde ve bir araya gelmek istesek de artık yapamayız. Ama o küçücük köprüyü düşündüğünde , sözcüklere sığmayacak kadar büyüyüverir gözünde; yutkunur ve şaşar kalırsın.”
Irvin D. YALOM  ( Nietzche Ağladığında )  

Bir şiir


İşten değil aşk

İşten değil aşk şiiri yazmak
İlk sözü bir bulsam
Mermer desem değil biliyorum
Bi dakka desem değil
Ceketimi verir misin değil
Birden önümde bir yaz günü açılıyor
Bahçede kuruyan çamaşırların
Yere değdiği
Koşup kaldırıyorum uçlarını
Eriğin yaprakları
değiyor yüzüme
Değsin varsın hepsi geçer
Nasılsa kuzey buz denizinde
Beyaz bir gemi
Hatırlatıyordur
ilk seferini oralara

Aşk bir sonbahar kimliğinde
Sürdürüyor egemenliğini
Birden bir bakıyoruz ki
Her şey yerli yerinde
Otobüsler, trenler yerli yerinde
Dükkânlar yerli yerinde
Açılar yerli yerinde
Çamaşırlar yerli yerinde.

Turgut UYAR


Bir resim
Haydapaşa Tren Garı - Kasım 2010

Bir şarkı
Jacques Brell'in ünlü şarkısı "Ne me quitte pa ".. ve bunu da ingilizce olarak ," İf you go away "çevrilmiş haliyle yine bir fransız dan,Patricia Kaas'tan dinlemek keyifli..Çocukluğumda radyoda Sezen Cumhur Önal şiirsel olarak yorumladığını hatırlarım.. " Eğer bir gün gidersen, güneşi kuşları da beraberinde götür, o zaman hayatın hiçbir anlamı kalmayacak.." diye böyle aklımda kalmıştı çocukluk hafızalarımda..


Hiç yorum yok:

Photoshop Magazin dergisinin Ocak 2008 kapağı. Aradan on yıl geçmiş. O güne kadar Deviantart dışında resim yüklemiyordum. Photoshop Maga...